abonneren

Sony gaat samen met Foxconn mini-notebook maken

Sony is van plan om samen met Foxconn een goedkope notebook te maken. Ze krijgen daarbij gezelschap van de eveneens Japanse fabrikanten Toshiba, Fujitsu en NEC, die ook een goedkope notebook hebben gepland.De informatie is afkomstig van Digitimes, die doorgaans goede contacten heeft met fabrikanten in Taiwan. Het Chineestalige magazine Economic Daily News weet bovendien te melden dat Toshiba, Fujitsu en NEC gelijksoortige plannen hebben.
De Japanse fabrikanten zijn tot nu toe terughoudend geweest met plannen voor kleine notebooks; tot nu toe zijn ze voornamelijk op de markt gebracht door fabrikanten uit andere Aziatische landen zoals ASUS, Acer en MSI. Stan Glasgow, baas van Sony Electronics, zei in een interview met de New York Times: "Wij willen niet met ASUS concurreren", maar voegde er wel aan toe om te gaan onderzoeken welke eisen consumenten aan een tweede pc stellen.

Fujitsu gaf eerder aan dat ze niets zien in de markt voor goedkope notebooks. Zelfs als er een bepaald marktaandeel te veroveren valt is er te weinig marge aan te verdienen, zei senior director Paul Moore van Fujitsu eerder. Toch is Fujitsu bezig om een kleine notebook te ontwikkelen, die ongeveer één kilo weegt, op een Atom-processor draait en ongeveer 300 euro gaat kosten. Net als de mini-notebooks van andere Japanse fabrikanten moet deze in het vierde kwartaal van 2008 in de winkel liggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord