abonneren

Sony Ericsson Xperia X10 Android-telefoon

Ook Sony Ericsson springt op de Android-trein en heeft vandaag officieel zijn eerste smartphone met Android aangekondigd. Het is Sony Ericsson vlaggeschip en moet het summum vormen van gebruiksgemak en geïntegreerde functionaliteit op het gebied van sociale media.De geruchten gingen al geruime tijd rond maar nu is het dan officieel. De Xperia X10 wordt Sony Ericsssons eerste Android telefoon. We moeten nog even geduld hebben maar het toestel zal in het eerste kwartaal van 2010 beschikbaar komen.
Wat hij moet gaan kosten laat zich ook nog raden maar zal gezien de mogelijkheden rond de zeshonderd euro uitkomen.

De X10 zal Android V1.6 krijgen met een eigen gebruikersinterface sausje , door Sony Ericsson als UX-platform betiteld. Het moet zorgen voor de best mogelijke gebruikservaringen op het gebied van entertainment een integratie van sociale netwerken. De Xperia X10 wordt door Sony gezien als een van de beste voorbeelden van hun make.believe strategie, die wat je als gebruiker kunt bedenken ook mogelijk maakt.

Belangrijke kenmerken van de Xperia X10 zijn een 4-inch capacitief oled touchscherm, een 8,1 megapixel camera, wifi, gps met google maps, bluetooth, drieband GSM en niet te vergeten een 1,GHz Qualcomm Snapdragon processor.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: