abonneren

Sony Ericsson wil van Symbian of Windows Mobile af

Sony Ericsson gaat spoedig een beslissing maken over het ondersteunen van Symbian of Windows Mobile. Op dit moment ondersteunt de mobieltjesfabrikant beide besturingssystemen, naast Google's Android, maar de fabrikant wil één van de drie systemen laten vallen.Sony Ericsson is van mening dat het ondersteunen van drie verschillende besturingssystemen het bedrijf niet ten goede komt.
Dus moet er één sneuvelen, en dat is zeker niet Android, aldus topman Bert Nordberg. Android is voor Sony Ericsson een erg goede zet geweest en de topman wil dat Sony Ericsson op termijn de nummer één Android-fabrikant zal worden.

Bij een keuze tussen Symbian of Windows Mobile is de kans groot dat Sony Ericsson liever partij kiest voor Microsoft, zeker na de veelbelovende demo's van Windows Phone 7. Dit besturingssysteem verschijnt dit najaar op de markt en Microsoft noemt Sony Ericsson nog steeds een 'hardware launch partner'. De eerste Sony Ericsson-smartphone met Windows Phone 7 zou codenaam 'Jolie' hebben gekregen.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie