abonneren

Sony Ericsson sluit deals met tien platenlabels

De bekende Zweedse fabrikant van mobiele telefoontjes, Sony Ericsson, heeft bekend gemaakt dat het deals gesloten heeft met tien grote platenmaatschappijen. Zo krijgt de fabrikant de beschikking over vijf miljoen muzieknummers voor de nog te introduceren online muziekdienst.Sony Ericsson heeft deals gesloten met Sony BMG, Warner Music Group, EMI, The Orchard, asIODA, The PocketGroup, Hangama, X5 Music, Bonnier Amigo en Vidzone.Het bedrijf geeft aan nog druk in onderhandeling met regionele labels te zijn.
Op deze manier hoopt Sony Ericsson verder te kunnen inspringen op de Walkman-lijn mobiele telefoons die het biedt. Deze mobiele telefoons zullen het volgende kwartaal worden uitgerust met een nieuwe dienst, PlayNow Arena. Dit is een draadloze muziekwinkel waar nummers te beluisteren zijn en gekocht kunnen worden. De muziekdienst wordt geïntegreerd met de al bestaande diensten, zoals PlayNow, PlayNow Uncut en TrackID.

Als enige platenmaatschappij heeft de Univeral Music Group voorlopig de boot afgehouden. Dit heeft vermoedelijk te maken met een eigen muziekdienst genaamd Total Music, die op Nokia-mobieltjes geïnstalleerd zal worden.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: