abonneren

Sony Ericsson koopt Symbian-user interface UIQ

Sony Ericsson wordt eigenaar van de UIQ user interface voor mobiele apparatuur. Hiervoor betaalt het een niet nader genoemd bedrag aan Symbian en een dochteronderneming hiervan. UIQ was de oorspronkelijke Symbian user interface.Symbian heeft enkele jaren geleden besloten de besturingssysteemcode los te koppelen van het UIQ user interface, zodat fabrikanten zelf konden kiezen voor een andere user interface. Nokia bijvoorbeeld maakt gebruik van een eigen user interface bovenop het Symbian OS.

UIQ wordt nog steeds gebruikt door bedrijven die geen eigen user interface willen ontwikkelen bovenop het Symbian besturingssysteem. Sony Ericsson is hier de grootste speler, dus vreemd is het niet dat juist dit bedrijf besluit om UIQ over te nemen. Sony Ericsson gebruikt de UIQ-interface in de P-serie telefoons (P800, P900, etc), de M600 smartphone en een aantal Walkman-mobieltjes.

De overname van UIQ door Sony Ericsson moet tot gevolg hebben dat de user interface nóg beter aansluit bij de SE-hardware. De divisie zal redelijk zelfstandig blijven binnen Sony Ericsson en de interface is nog steeds beschikbaar voor andere bedrijven.

Bron: The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord