abonneren

Sony Ericsson gaat voor Android

Sony Ericsson is overtuigd van de potentie van het Google Android besturingsysteem. De meeste aandacht zal dit jaar dan ook uitgaan naar toestellen voorzien van Android. Toch blijft Sony Ericsson ook actief met telefoons gebaseerd op Symbian en Windows Mobile.Zo kondigt Sony Ericsson op het Mobile World Congres in Barcelona twee nieuwe Androidtoestellen aan de X10 Mini en de X10 Mini-Pro.
Het zijn kleinere uitvoeringen van de eerder aangekondigde Xperia X10. Terwijl de trend juist richting grotere schermen gaat van 3,5 of zelfs 4,3 inch, krijgen deze nieuwe toestellen een 2,6 inch scherm. Waarschijnlijk worden dit de kleinste Android-toestellen tot nu toe.

De gebruikersinterface is aangepast aan het kleinere scherm. Wel krijgen de nieuwe X10's de Sony Ericsson-applicaties Timescape en Mediascape, voor respectievelijk de sociale netwerken en multimedia. De X10 Mini-Pro krijgt als extra een uitschuifbaar qwerty toetsenbord. De X10's moeten in het tweede kwartaal van dit jaar verschijnen. Dit zijn niet de laatste Android-toestellen van Sony Ericsson. Zo zullen er naar verwachting dit jaar tien stuks worden uitgebracht.

Nieuw is ook de op Symbian gebaseerde Vivaz Pro smartphone, die ten opzichte van de bestaande Vivaz een uitschuifbaar toetsenbord heeft gekregen. Het blijft een toestel voor videoliefhebbers met een 8,1 MP camera en de mogelijkheid tot het opnemen van 720p hd-video.

Sony Ericsson gaat mobiel vermaak verder promoten met de introductie van "Co-creation".  Co-creation moet het de gebruikers van Sony Ericsson telefoons  mogelijk maken om op eenvoudige wijze eigen content te produceren. Zo kunnen video, audio en foto's worden gebruikt, aangepast en van of naar het internet getransporteerd worden. Co-creations is een open platform dat ook ontwikkelaars kunnen gebruiken om content een applicaties te ontwikkelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: