abonneren

Sony en Panasonic introduceren AVCHD Lite

Sony en Panasonic zetten hun geld in op een nieuw high definition beeldformaat genaamd AVCHD Lite. Deze lichtgewicht versie van het camcorderformaat AVCHD zal gebruikt worden in digitale fotocamera's. De eerste camera's met AVCHD Lite komen in april op de markt.Sony en Panasonic zetten groot in op AVCHD Lite omdat er op dit moment bij camerafabrikanten een wildgroei aan filmformaten gebruikt wordt, van mjpeg tot QuickTime mov en mpeg4. AVCHD Lite zou al deze formaten moeten vervangen.
Het belangrijkste pluspunt van het formaat is dat het haarscherpe 720p-beelden kan opnemen naar relatief kleine bestanden. De hardware wordt hierbij niet al te zwaar belast. Ingewijden beweren dat filmpjes, opgenomen in 720p met AVCHD Lite, vele malen beter zijn dan die van de Nikon D90 (720p) en Canon EOS 5D Mark II (1080p).

AVCHD Lite zien we terug in de Panasonic Lumix DMC-ZS3 (ultrazoom) en DMC-TS1 ('tough'), die beiden in april in de winkel zullen liggen voor ongeveer € 400. Sony zal niet veel later zijn eerste digitale compactcamera's met AVCHD Lite in de markt zetten.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: