abonneren

Sony en NOS met Catch-up TV op Playstation 3

Met Catch-up TV kunnen Playstation 3 bezitters de meest recente programma's van de NOS bekijken via het menu van de Playstation 3. Deze dienst is vanaf vandaag verkrijgbaar via een gratis systeemupdate.Sony zet hiermee in Nederland de eerste stappen naar het invoeren van "TV on Demand". Catch-up TV werd in augustus al aangekondigd op Europa's grootste gamebeurs Gamescom in Keulen. In Groot Brittannië is de BBC al eerder succesvol van start gegaan met een dergelijke dienst op de PS3.

In Nederland is de dienst vandaag beschikbaar via een systeemupdate. Na de installatie van de update komt er een nieuw pictogram in de Xcross Media Bar (XMB) van het PS3-menu. Hieronder hangt het NOS-pictogram. Door dit te selecteren wordt u automatisch doorverwezen  naar de laaste uitzending van het NOS Journaal, Jeugdjournaal of verschillende nieuws- sportitems. Met deze nieuwe dienst krijgt de gebruiker een waardevolle aanvulling op de mogelijkheden van de PS3. Niet eerder was het mogelijk TV-uitzendingen te kijken op de console. Uiteraard is voor het gebruik van deze dienst wel een breedband internet-aansluiting nodig.

Het aanbieden van programma's via de PS3 is een eerste experiment van de NOS op een spelconsole. De NOS is nieuwsgierig hoe het zal worden ontvangen. Mocht dit experiment succesvol verlopen dan is het de bedoeling het aanbod op korte termijn uit te breiden met Uitzending Gemist, de populaire on demand dienst van de Nederlandse Publieke Omroep op internet.

Al eerder deze week werd bekend dat de Playstation 3 ook beperkte ondersteuning voor Facebook zal krijgen. Wij nemen aan dat dit allemaal in dezelfde vandaag te verschijnen systeemupdate zal zitten.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie