abonneren

Sony claimt doorbraak met 25-megapixel-camera

Sony claimt dat het een cmos-sensor voor digitale spiegelreflexcamera's heeft ontworpen die beelden met een resolutie van 25 megapixels kan vastleggen. Met de nieuwe beeldsensor moet het mogelijk zijn enorm gedetailleerde foto's vast te leggen met toekomstige camera's.De nieuwe cmos-sensor heeft een grootte van 35mm, waardoor de sensor even groot is als intraditionele analoge spiegelreflexcamera's.De sensor kan 6.3 beelden per seconde op volledige resolutie vastleggen, vooropgesteld dat de buffer en het opslagmedium ook van hoge snelheid zijn.

Volgens Sony is de beeldsensor geheel opnieuw ontworpen. Door middel van speciale technieken moet de beeldsensor veel minder last van ruis hebben en zijn de beeldsignalen enorm snel uit te lezen zonder dat dit ten koste van de beeldkwaliteit gaat. Sony gaat de sensor gebruiken in een nog nader aan te kondigen spiegelreflexcamera, maar zal de sensor ook verkopen aan andere camerafabrikanten als Nikon en Canon -- mochten deze interesse hebben.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord