abonneren

Sony brengt deze maand SmartEyeGlass op de markt

We waren vorig jaar op de IFA-beurs in Berlijn al verwonderd over Sony's opzichtige slimme bril, de SmartEyeGlass. Toen leek het er nog op dat het apparaat een vroeg prototype was, een heel kleine hint naar het uiteindelijke product dat Sony uiteindelijk op de markt wilde brengen. Die SmartEyeGlass bleek echter al in een verdere fase te zijn dan gedacht, want het bedrijf brengt de slimme bril nog dit jaar op de markt.
Sony's SmartEyeGlass begint al volgende maand met de verkoop van de bril, al blijft dat wel in de eerste plaats een ontwikkelaarsversie. Het gaat om een bèta-product waarmee Sony hoopt te ontdekken hoe de bril werkt voor ontwikkelaars.Matrix

De SmartEyeGlass is een dikke bril die qua uiterlijk wat weg heeft van een duikbril, met twee lenzen waarop informatie wordt geprojecteerd. Die informatie is niet zo kleurrijk en gedetailleerd zoals bij Google Glass, maar is een monotone groene kleur zodat het een beetje lijkt alsof je naar de Matrix kijkt. De resolutie daarvan is dan ook slechts 419 x 138 pixels, waaraan je wel een beetje kan merken welke kant Sony met de bril op wil.

Industrie

Het apparaat is namelijk vooral bedoeld voor industriële werknemers. Die kunnen de SmartEyeGlass gebruiken om informatie weer te geven over het werk waar ze mee bezig zijn. Zo hebben ze beide handen vrij. Je kunt dat ook wel zien aan de rest van de specificaties; er zit een gyroscoop en een lichtsensor in de bril.

De SmartEyeGlass gaat een goede 670 euro kosten. In 2016 moet een versie voor consumenten worden uitgebracht, maar het is niet duidelijk of die dezelfde mogelijkheden en functies krijgt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: smarteyeglass