Sony biedt excuses aan, roept opnieuw accu's terug

Na de eerste 90.000 accu's roept Sony nu nog eens 250.000 accu's van het eigen merk terug. Aanvankelijk zouden alleen accu's in Japan en China potentieel gevaarlijk kunnen zijn, maar naar nu blijkt gaat het ook om accu's in Sony-laptops die in Europa en de VS verkocht zijn.Sony heeft $427 miljoen opzij gezet om de kosten van de terughaalacties te dekken. Hierbij gaat niet alleen om het terughalen van de eigen accu's, maar ook die voor Hitachi, Toshiba, Fujitsu, Panasonic, Lenovo, Apple en Dell.

Inmiddels heeft Sony publiekelijk spijt betuigd voor het ongemak dat deze hele accu-zaak opgeleverd heeft. Yutaka Nakagawa: "We nemen het probleem erg serieus en we proberen de omruilactie zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, voor zowel onze klanten als onze afnemers. We willen dat deze zaak zo snel mogelijk achter ons ligt."

Sony heeft toegegeven dat de recall ervoor gezorgd heeft dat er een wereldwijd tekort aan lithium-ion-accu's is. Nakagawa zou Reuters verteld hebben dat ze er over denken om aan andere bedrijven en concurrenten te vragen een deel van de productie op zich te nemen. Nakagawa is ook realistisch in de gevolgen: hij denkt dat er een grote kans is dat veel van hun afnemers overstappen op een andere leverancier voor hun toekomstige accu's.

Bron: DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: