abonneren

Sony betaalt slachtoffers rootkit schadevergoeding

Sony gaat een schadevergoeding van maximaal $150 betalen aan klanten wiens computers vorig jaar schade opliepen door Sony's drm-rootkit. Sony ging akkoord met de schadevergoeding nadat het eerst een goed gesprek had gehad met de Amerikaanse Federal Trade Commission.Vorig jaar installeerde Sony ongevraagd en ongezien een rootkit op de computers van zijn klanten.
Sony wilde met de rootkit voorkomen dat muziek illegaal werd verspreid. De rootkit beperkte het aantal kopieën dat van een cd gemaakt kon worden en hield de muziekvoorkeuren bij van klanten zodat Sony gericht reclame-uitingen aan de klanten kon sturen. De rootkit werd echter ontdekt. De rootkit bleek een groot beveiligingsrisico te zijn voor computers en het was ook nog eens zeer moeilijk te verwijderen. Toen sommige gebruikers probeerde om zelf handmatig de rootkit te verwijderen, beschadigden ze hun computers.

Sony gaat nu de cd's waarop de rootkit stond vervangen en de klanten van wie de computer is beschadigd een schadevergoeding betalen van $150. Sony mag geen data die de rootkit heeft doorgestuurd gebruiken en het bedrijf heeft aan de FTC beloofd dat het nooit meer een rootkit zal installeren op de computers van zijn klanten. Binnen twee jaar moet Sony een uninstall-programma leveren, en patches beschikbaar, maken waarmee gebruikers de rootkits op hun computers kunnen verwijderen. Deze patches en het uninstall-programma moet Sony duidelijk op zijn website vermelden.

Sony blijft volhouden dat het niets illegaals heeft gedaan.


Bron: hosted.ap.org

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord