abonneren

Sony 3 miljard verlies door aardbeving

Sony heeft zijn verwachtingen voor het op 31 maart afgelopen fiscale jaar bijgesteld. Als gevolg van de natuurrampen de afgelopen periode verwacht Sony dit jaar een verlies van 3,2 miljard dollar.

Dit in tegenstelling tot eerdere berichten waarbij er voor dit fiscale jaar een winst van $ 857 miljoen verwacht werd. Ook Sony heeft als gevolg van de aardbeving en tsunami diverse fabrieken tijdelijk tijd moeten sluiten.

Playstation Netwerk
Naast het verwachte omzetverlies als gevolg van de aardbeving heeft Sony ook nog een tegenslag te verwerken als gevolg van de kraak van het Playstation netwerk. Deze kraak leidde tot een verlies van klanten en een tijdelijke buiten gebruikstelling van het netwerk. De kosten die de kraak met zich meebrengt worden geschat op 171 miljoen dollar. Hieronder vallen zowel technische als juridische kosten onder. Deze kosten zullen ten laste komen van de omzet in het nieuwe fiscale jaar dat loopt tot maart 2012. Over een eventuele lagere omzet als gevolg van de PSN-kraak kan Sony nog geen schatting maken.

De financiƫle resultaten van het afgelopen fiscale jaar zullen op 26 mei bekend gemaakt worden.

 

Via: Cnet

 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: