abonneren

Solcon eerste op niet eigen kabelnetwerk

Solcon levert als eerste Internet Service Provider internetdiensten op het kabelnetwerk in Harderwijk. CAI harderwijk stel als eerste kabelleverancier zijn netwerk open voor derden.Solcon levert op dit moment nog internetdiensten via de concurrerende netwerken van de kabel, voornamelijk ADSL en glasvezel.

Solcon is in de eerste plaats een leverancier van diensten en zoekt daarvoor een zo breed mogelijke dekking, bij voorkeur via glasvezel. Een tussenvorm zoals in Harderwijk is dan een goede oplossing. De kabel in Harderwijk heeft voor Solcon toegevoegde waarde door de hoge symmetrische snelheden van 100 Mb upload en download. Dit benadert de beleving van glasvezel. Solcon verwacht op termijn in Harderwijk toe te werken naar een daadwerkelijke verglazing. Dit was voor Solcon dan ook voorwaarde aan CAI Harderwijk om deel te nemen aan het project.

De samenwerking tussen Solcon en CAI Harderwijk is de voorbode van ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn rond het openstellen van de netwerken van de grotere kabelleveranciers Ziggo en UPC.

CAI Harderwijk is het eerste kabelbedrijf in Nederland dat het netwerk volledig transparant houdt voor derden. Dit gaat samen met de implementatie van een nieuwe technologie waarbij met name de hogere uploadsnelheden de grote winst zijn. Het aanbod geldt voor vrijwel alle huishoudens en bedrijven in Harderwijk en Hierden.

Solcon participeert in diverse glasvezelprojecten in Flevoland, Noord West Veluwe en Overijssel. Solcon levert internetdiensten vanuit eigen datacentra. Binnenkort wordt een volledig nieuw datacentrum in Apeldoorn in gebruik genomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord