abonneren

Software verwijdert idioten van het internet

Het heeft even geduurd maar eindelijk heeft iemand software ontwikkeld waarmee idioten geweerd kunnen worden van bulletinboards en online forums. Als de software inderdaad werkt dan nomineren we de ontwikkelaar voor een Nobel-prijs.Een team van softwareontwikkelaars werkt aan een ‘stomheidsfilter'. Het filter werkt als een spamfilter maar dan voor domme en idiote opmerkingen. Het team, dat geleid wordt door Gabriel Ortiz, wil eind dit jaar een open-source versie van het stomheidsfilter uitbrengen in de vorm van een plugin voor Firefox.

Het filter doorzoekt de content op een webserver en verwijdert domme of onbegrijpelijke reacties voordat ze gepubliceerd worden. Indien een bezoeker een domme reactie wil plaatsen dan verschijnt het bericht "This comment is more or less unintelligible. Please try to restate it". Het filter is vooral allergisch voor L33t-termen als "LOL!!!" en "OMG!!!" Er is een kans dat wanneer het filter toegepast wordt op een aantal nieuwsgroepen deze in hun geheel zullen verdwijnen.

Volgens Ortiz was het grootste probleem bij de ontwikkeling van het filter om ervoor te zorgen dat het filter ironie herkent. Net als een Amerikaan heeft een computer geen idee wanneer een persoon iets ironisch of sarcastisch bedoelt. Veel intelligente reacties maken gebruik van ironie of sarcasme.

Mensen die niet vooraan stonden toen God hersens uitdeelde, weten vaak niet hoe ze veelgebruikte internettermen moeten spellen. Zij schrijven ‘blog' vaak als ‘bog' en van ‘Open Source' maken ze ‘Open Sauce'. Ortiz en zijn team kwamen erachter dat domme internetgebruikers vaak medeklinkers herhalen.

Indien u ook een hekel hebt aan domme internetgebruikers dan kunt u op de site van Ortiz meehelpen aan de ontwikkeling van het filter. Bezoekers kunnen een selectie domme reacties beoordelen met een rapportcijfer tussen de 1 en 5. De reacties zijn allemaal afkomstig van YouTube; een site waar hele zwermen domme internetgebruikers rondhangen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: