abonneren

Software verandert 3G-telefoons in WiFi-hotspots

Het bedrijf TapRoot Systems heeft software ontwikkeld voor Windows Mobile en Symbian S60 waardoor gebruikers hun 3G-telefoon kunnen veranderen in een mobiele WiFi-hotspot.Met de software kunnen maximaal vijf verbindingen tegelijkertijd dezelfde WiFi-connectie gebruiken. TapRoot heeft een gratis testversie van de software uitgebracht dienog maar één connectie tegelijkertijd aankan. TapRoot denkt dat aanbieders van mobiele diensten geïnteresseerd zullen zijn om de software als betaalde dienst aan te gaan bieden.

Veel gebruikers vinden het lastig om hun smartphone via Bluetooth of een kabel te verbinden met een notebook om te kunnen internetten. WiFi is een gemakkelijker alternatief, maar dit heeft weer veel hotspots nodig om het interessant te maken voor gebruikers. De software van TapRoot is één van de eerste commerciële product waarmee eindgebruikers zelf hotspots kunnen creëren.

TapRoot wil de software geschikt maken voor alle belangrijke besturingssystemen. Het bedrijf kon nog niet vertellen wanneer een Linux-versie beschikbaar komt.


Meer informatie: www.walkinghotspot.com
Website: http://www.taprootsystems.com/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: