abonneren

Software-unlock iPhone 3G komt op 31 december

Goed nieuws voor bezitters van een iPhone 3G. Het iPhone Dev Team heeft verkondigd op 31 december 2008 een softwarematige unlock beschikbaar te stellen voor Apple's smartphone. Met de unlock kan het toestel simlockvrij gemaakt worden en dus met elke willekeurige simkaart gebruikt worden.De unlock werkt vooralsnog alleen met baseband 2.11.07 (of ouder). Deze baseband werd geleverd met firmwareupdate 2.0 en 2.1. Wie een officiële update naar versie 2.2 gedaan heeft, heeft dus pech. Alleen via PwnageTool is vooralsnog een update naar 2.2 uit te voeren zonder de baseband te upgraden.

Het iPhone Dev Team claimt dat de unlock al gereed is, maar dat ze de komende weken gebruiken om er een mooie schil omheen te bouwen. Het resultaat moet een tool zijn die niet zo makkelijk te gebruiken is als QuickPwn of Bootneuter. Uiteraard zal de tool gratis beschikbaar gesteld worden.

Het iPhone Dev Team heeft ook laten weten voorlopig niet aan een jailbreak van de iPod Touch 2G te werken. Hiervoor heeft het team het nog te druk met de iPhone 3G.

iPhoneclub

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: