abonneren

Sociale netwerkdienst LinkedIn is $1 miljard waard

LinkedIn, de sociale netwerkdienst voor professionals, heeft $53 miljoen opgehaald bij investeerders. Dit is de vierde keer dat LinkedIn financiering zoekt. Met de nieuwe investeringen is LinkedIn iets meer dan een miljard dollar waard.Investeringsmaatschappij Bain Capital was de eerste die met geld over de brug kwam toen LinkedIn aanklopte. De investeringsmaatschappijen Sequoia Capital, Bessemer Venture Partners and Greylock Partners, die al eerder geld gaven, besloten om opnieuw te investeren in de sociale netwerkdienst.

Investeerders vinden een miljard dollar veel geld voor een sociale netwerkdienst maar denken dat LinkedIn dit bedrag wel waard is. LinkedIn wordt veel gebruikt door professionals om hun zakelijke netwerken te beheren en de dienst blijft nog steeds groeien. Alle investeerders verwachten dat ze hun geld met winst zullen terugverdienen.

Andere netwerkdiensten als Facebook en Slide worden ook hoog gewaardeerd door investeerders. Microsoft investeerde $240 miljoen in Facebook waardoor de netwerkdient $15 miljard waar werd. Slide, een dienst waarmee gebruikers slideshows van foto's kunnen toevoegen aan sociale netwerkdiensten kreeg $50 miljoen van investeerders waardoor het bedrijf $500 miljoen waard werd.

LinkedIn is pas vijf jaar oud. In totaal heeft het $80 miljoen opgehaald bij investeerders. Op dit moment heeft LinkedIn ongeveer 23 miljoen leden en komen er elke maand 1,2 miljoen bij. Tegen het einde van dit jaar zijn 30 miljoen mensen lid van LinkedIn. De gemiddelde LinkedIn-gebruiker is 41 jaar oud en heeft een inkomen van $109.000.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie