abonneren

Sociaal netwerk voor kunstenaars

Louise MacBain, een Canadese uitgever en weldoener, heeft een sociaal network gelanceerd voor kunstenaars. Op de site kunnen kunstenaars hun werk tonen en met elkaar van gedachten wisselen."Het idee is dat het een wereldwijd platform wordt waarop mensen hun kunst kunnen tonen," zegt MacBain, een welgestelde zakenvrouw diede afgelopen jaren flink heeft geïnvesteerd in kunst.
"Op de site www.myartinfo.com kunnen mensen gratis hun kunstwerken tonen - niet alleen visuele kunst maar ook film, poëzie, beeldende kunst, mode, architectuur en vormgeving."

Met de lancering van myartinfo.com heeft MacBain ook haar vernieuwde site www.artinfo.com opnieuw gelanceerd. Artinfo.com is een online gids voor kunst en cultuur. D site biedt een Art Sales Index waarmee bezoekers kunnen zien voor welke bedragen de kunstwerken van meer dan 200.000 kunstenaars zijn geveild.

Myartinfo.com lijkt sterk op populaire sociale netwerken als MySpace en Facebook. Het sociale netwerk is vooral bedoeld voor kunstenaars om technieken en kennis uit te wisselen en om de mening te horen van kenners. Sinds de site online is gegaan, hebben al 810 kunstenaars zich op de site ingeschreven en zijn er meer dan 5.000 kunstwerken te bekijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: