abonneren

Snow Leopard wordt stuk goedkoper dan Windows 7

Apple opent met zijn nieuwe besturingssysteem Snow Leopard een prijsaanval op rivaal Microsoft. De kosten voor de opvolger van Leopard, dat tijdens het WWDC werd gepresenteerd, zullen ruim onder de prijs van een Windows 7 pakket liggen.Huidige gebruikers van Leopard kunnen het nieuwe besturingssysteem aanschaffen als upgrade voor slechts 29 dollar, en betalen 49 dollar voor een zogeheten family pack upgrade. Gebruikers die een nieuwe Mac kopen tussen 8 juni en de release van Snow Leopard zijn zelfs nog goedkoper uit en betalen slechts 10 dollar.

De nieuwprijs voor het pakket is nog niet bekend gemaakt, maar zal waarschijnlijk net als voorganger Leopard rond de 129 dollar bedragen. Al is de vraag hoeveel mensen deze prijs daadwerkelijk zullen betalen. Bijna alle huidige Mac gebruikers draaien al Leopard en komen dus in aanmerking voor een upgrade.

Leopard is onder de Mac-gebruikers een stuk populairder dan dat Windows Vista en Windows 7 dat zijn onder de PC-gebruikers. Door het slecht presteren van vooral Vista wilden veel gebruikers eerst terug naar het oude besturingssysteem Windows XP. Met Windows 7 lijkt Microsoft echter toch een verbeterslag te hebben gemaakt qua snelheid en gebruiksvriendelijkheid, alleen zal de prijs toch een stuk hoger liggen dan Snow Leopard.

 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: