abonneren

Sneller Windows opstarten dankzij Diskeeper

Diskeeper heeft software ontwikkeld waarmee een pc twintig tot dertig procent sneller opstart. Extra hardware is niet nodig, maar een los installatiebestand laat nog even op zich wachten.De software heeft nog geen naam en Diskkeeper heeft ook nog geen details gegeven over de werking van de software. In eerste instantie zal de software op nieuwe systemen meegeleverd worden, omdat de oplossing het best funcioneert wanneer het is afgestemd op het specifieke opstartproces van de pc. Diskeeper werkt samen met diverse pc-fabrikanten om het product verder af te maken.
In het derde kwartaal van 2009 komt de software op de markt. De snelheidswinst is verschillend per besturingssysteem. Bij Windows 7 lukte het om 16 tot 25 procent te versnellen, terwijl het opstarten bij Windows XP zelfs 30 procent sneller gaat.

Diskeeper geeft geen cijfers over Windows Vista, omdat ze deze versie overslaan. Toekomstige ontwikkelingen zullen vooral gericht zijn op Windows 7. Het is de bedoeling dat de software straks ook los verkrijgbaar is. Diskeeper is op dit moment vooral bekend van defragmentatiesoftware voor Windows.

Bron: Techworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie