abonneren

Snelheidsduivel op YouTube gepakt

Een Britse motorrijder die een filmpje naar YouTube had geupload waarin hij allerlei gevaarlijke stunts deed en liet zien dat hij harder dan 209 kilometer per uur reed, heeft een gevangenisstraf van drie maanden gekregen.In het filmpje is te zien hoe Sandor Ferenci (28) afgelopen juli op de autoweg rond de stad Banbury een aantal "wheelies" en "skids" doet en te hard op de verkeerde rijstrook rijdt. Een vriend van Ferenci nam de halsbrekende toeren op video op. Ferenci voelde zich erg stoer en plaatste vol trots zijn filmpje op de populaire videodienst YouTube.

Doordat een andere motorist die Ferenci zag rondracen op de A422 het kentekennummer van Ferenci's motor noteerde en vervolgens naar de politie stapte, had de Britse politie niet lang nodig om de snelheidsduivel te vinden en te arresteren.

Toen de agenten bij Ferenci aanklopten, vroeg hij of ze voor het YouTube-filmpje kwamen. Ferenci kon niets anders doen dan al zijn verkeersovertredingen te bekennen. De rechter gaf hem een gevangenisstraf van 12 weken en hij is voor twee jaar zijn rijbewijs kwijt. Tevens moet Ferenci verplicht een aantal rijlessen volgen om te leren hoe het wel moet. Volgens de advocaat van Ferenci heeft hij spijt van zijn daden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord