abonneren

Snapchat excuseert voor hack en brengt update uit

De sociale fotodienst Snapchat is vernieuwd en de makers bieden hun verontschuldigingen aan voor de recente hack, waarbij criminelen een database met 4,6 miljoen telefoonnummers van gebruikers stalen.

De Android- en de iOS-versie van Snapchat zijn aangepast, waardoor het vanaf nu mogelijk is om de Find Friends-functie uit te schakelen. Deze functie, te vinden in het instellingenmenu van de app, bevatte een lek waardoor hackers de gegevens buit konden maken. Het lek is inmiddels gerepareerd en gebruikers kunnen er nu zelf voor kiezen de functie aan- of uit te zetten.

Geen reactie

De hackers publiceerden al de gestolen gegevens, om onder de aandacht te brengen dat Snapchat niks deed om het probleem op te lossen, ondanks dat het bedrijf op de hoogte was van het lek. Gebruikers hebben een tijdje in onrust moeten wachten op een officiële reactie van Snapchat, maar die is nu gegeven. 

Wakkergeschud

De makers achter berichtendienst Snapchat zijn flink wakker geschud door de hack waarbij de gegevens van meer dan vier miljoen gebruikers online werden gezet. Er wordt nu dan ook gewerkt aan een veiligheidsupdate.

Snapchat geeft in een blogpost toe al maanden op de hoogte te zijn geweest van het veilgheidlek. Het zou slechts 'in theorie' mogelijk zijn om de opgeslagen telefoonnummers en gebruikersnamen te achterhalen. In de praktijk bleek dat woensdag jongstleden net zo waar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: