abonneren

Sms blijft ongekend populair

KPN heeft afgelopen week het 2 miljardste sms-bericht verstuurd via zijn centrale. Nog nooit eerder heeft KPN op jaarbasis zo veel sms-berichten verwerkt als in 2007.In 2003 passeerde het jaarlijksesms-verkeer via de KPN-centrale al de grens van 1 miljard. In vier jaar tijd is daarmee het jaarlijkse gebruik verdubbeld. Naast de groei van het aantal mobiele klanten is de verdubbeling in belangrijke mate te danken aan de nog steeds groeiende populariteit van SMS, zo stelt KPN.

Waar in 2003 de mobiele beller gemiddeld 29 sms-berichten per maand verstuurde is dat anno 2007 gegroeid naar gemiddeld 41. Over het algemeen wordt sms vooral door jongeren gebruikt omdat het doorgaans goedkoper is dan een mobiel gesprek.

KPN introduceerde sms in 1995. In die tijd was het gebruik van een mobieltje nog verre van ingeburgerd. Gemiddeld verstuurde de mobiele gebruiker destijds 0,4 berichten per maand. Sms in Nederland brak echter pas definitief door toen Hi in 2004 de prijs van de berichten met zestig procent verlaagde.

 

Bron: Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord