abonneren

Smartphones worden goedkoper

De prijzen van smartphones dalen als de verkoopvolumes stijgen. Volgens een Amerkaans onderzoek werd in 2007 nog maar 18 % van de smarthone onder de 200 dollar verkocht, terwijl dat percentage nu al is gegroeid tot 27%.Marktonderzoeker Abi Reasearch verwacht dat in 2014 al 45 % van de verkochte smarphones voor minder dan 200 dollar verkocht zullen worden. Deze getallen geven aan hoe snel de smarphones door gebruikers worden geaccepteerd.

Consumenten verlangen in toenemende mate een smartphone, omdat ze beter begrijpen welke toegevoegde waarde deze telefoons bieden. Men was gewend een telefoon vooral op basis van de fysieke kenmerken te kiezen en niet vanwege software die er in zit. De iPhone heeft daar verandering in gebracht. Dat men een telefoon kiest op basis van het besturingsysteem en de software werd lang niet voor mogelijk gehouden.

Telefoonmakers en telecomproviders zullen hier op in moeten spelen en naast eenvoudige telefoons, ook toestellen moeten aanbieden die tegemoet komen aan de wensen ten aan zien van een besturingsysteem en wat de software de gebruiker te bieden heeft.

Volgens de onderzoekers zullen de meeste telefoons de komende jaren worden verkocht in het prijssegment tussen de 100 en 200 dollar, met een toenemend aandeel van de smartphones.

Via: Pcworld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord