abonneren

Smartphones en de apps die u installeert

Ooit waren programmaatjes voor mobiele telefoons een mystiek gebeuren verborgen op afgelegen websites. Dankzij Apple en de gevleugelde uitdrukking: "Daar is een app voor", is dat allemaal veranderd.
Nu zijn apps voor smartphones een serieuze business geworden.

Voor dat Apple met de iPhone verscheen en een duidelijke en gereguleerde distributie voor apps opzette, was er geen eenduidige plaats waar toepassingen te krijgen waren. Nu is zowel aanschaf als installatie van apps voor de meeste smartphones net zo makkelijk als het versturen van een e-mailtje. Apple claimt al meer dan 200000 apps te hebben in de app store. Ook voor andere platforms zijn er duizenden apps beschikbaar. Net als de populariteit van smartphones zal ook het gebruik van apps alleen nog maar toenemen. Marktonderzoeker Nielsen heeft een onderzoek gedaan naar het gebruik van apps onder meer dan 4200 (Amrikaanse) downloaders van apps.

Een paar cijfers. 21% van de Amerikaanse draadloze telefoongebruikers heeft eind 2009 een smartphone. Een stuk meer dan de 14 procent een jaar eerder. 14% van de mobiele telefoongebruikers heeft een app gedownload in de laatste 30 dagen. Per platform het aantal apps als volgt verdeeld:

iPhone: 37
Android: 22
Palm: 14
Windows Mobile: 13
Blackberry: 10
Gewone functierijke telefoon: 10

Van de geïnstalleerde apps zijn games het meest populair gevolgd door muziek-, nieuws- en weer-apps en navigatie. Vlak daarachter komen de apps voor sociale netwerk sites. Al deze apps vinden we bij 50% van de app-gebruikers.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord