abonneren

Smartbook Surfer Android-tablet

Langzamerhand komen er steeds meer iPad-concurrenten op de markt die Android als besturingssysteem gebruiken.
Zo komt het bedrijf Smartbook met een 7-inch Android-tablet de Surfer die in Duitsland €179 gaat kosten.

Het controversiële bedrijf Smartbook heeft het vele bedrijven het afgelopen jaar moeilijk gemaakt door het gebruik van de naam smartbook als soortnaam voor goedkope op arm-processoren gebaseerde mini-notebookjes te laten verbieden. Nu komt het bedrijf zelf met een apparaat dat weinig lijkt op deze zogenaamde smartbooks, noch op een laptop of netbook.
De Smartbook Surfer is een 7-inch tablet met een scherm met 800 x 480 beeldpunten een Telechips TTC8902 720 MHz processor, b/g-wifi, 256 MB ramgeheugen en 2 GB interne opslag dat met sd-kaartjes kan worden uitgebreid. Het apparaat weegt maar 650 gram. De Surfer heeft twee usb-poorten een hoofdtelefoon aansluiting en een hdmi-uitgang voor de weergave van 1080p hd-video.

Het tablet heeft een 1400 mAH accu en is maar 1,5 cm dik en wordt met Android 2.1 als besturingssysteem geleverd. De Smartbook Surfer zal vanaf 2 augustus voor de bescheiden prijs van € 179 in Duitsland te koop zijn. Volgens Smartbook zal er ook een versie komen die 3G-breedband ingebouwd heeft.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie