abonneren

Smart Parking: parkeren via wifi

In San Francisco is het eindeloos rondjes rijden op zoek naar een parkeerplek binnenkort verleden tijd. De stad gaat Smart Parking introduceren, een techniek waarbij parkeerplekken worden uitgerust met draadloze sensoren.In San Francisco zijn op dit moment 24.000 betaalde parkeerplaatsen. Dit najaar wordt een kwart hiervan uitgerust met Smart Parking. Dankzij de sensoren is het voor automobilisten mogelijk via wifi een vrije parkeerplek te vinden. De informatie kan niet alleen opgevraagd worden op smartphones, maar wordt ook op grote borden getoond.
San Francisco gebruikt het mobieltje ook voor de betaling: wie langer dan gepland op de parkeerplek wil blijven staan, kan via het mobieltje extra geld in de meter gooien.

BRIGHT

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord