abonneren

SlySoft: volgende bd+-versies makkelijker te kraken

SlySoft heeft vorige week aangekondigd dat het het bd+-encryptiemechanisme van blu-ray-schijfjes heeft weten te kraken. Er is met man en macht tien maanden lang gewerkt aan de kraakmethode -- een stuk korter dan de tien jaar die de Blu-Ray Association aan Hollywood voorhield.Met AnyDVD HD 6.4.0.0 kunnen zowelversleutelde hd-dvd- als blu-ray-schijfjes worden uitgelezen en gekopieerd. Dat is een tegenslag voor het blu-ray-kamp dat altijd gezegd heeft dat de bd+-encryptiemethode maar liefst tien jaar mee zou kunnen gaan. Inmiddels kunnen alle blu-ray-schijfjes worden uitgelezen.

Interessant is dat SlySoft vol vertrouwen aangeeft dat het blu-ray-kamp weinig meer kan doen aan deze hack. Het is mogelijk de encryptiesleutel en het encryptieschema aan te passen, maar de kraakmethode zal er niet wezenlijk door wijzigen dus het bedrijf verwacht in zo'n geval binnen uiterst korte tijd een update te hebben voor hun AnyDVD HD-pakket. Daarnaast betekent het wijzigen van de bd+-encryptie vooral overlast voor de eindgebruiker, en dat willen de filmstudio's koste wat het kost vermijden.

Ars Technica

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord