abonneren

Slimmer door Facebook, dommer door Twitter

Een Schotse professor heeft onderzoek gedaan naar het menselijk 'werkgeheugen'. Volgens haar zorgt bepaald multimediaal gedrag voor een vergroting van het menselijk RAM-geheugen, terwijl andere activiteiten juist zorgen dat het afneemt.Professor Alloway omschrijft dit werkgeheugen als het vermogen om informatie te herinneren én te gebruiken.
Het spelen van - met name strategische - videogames, sudoku's oplossen en het bijhouden van alles wat er op je Facebook-profiel gebeurt, zou dit werkgeheugen positief beïnvloeden. Dat komt omdat je bij deze bezigheden ook rekening houdt met, om het voorbeeld van de game maar eens aan te halen, acties die al gebeurd zijn én omdat je ook een stukje 'vooruit kijkt' naar wat nog komen gaat.

Minder te spreken is Alloway over sms-en, Twitteren en filmpjes kijken op YouTube. Dat zijn bezigheden die helemaal in het hier en nu gebeuren, moment-opnames als het ware. "Op Twitter krijg je wel een eindeloze stroom informatie," aldus Alloway, "maar die informatie is zó beknopt dat je hersenen het niet echt hoeven te verwerken."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: