abonneren

Slimmer door Facebook, dommer door Twitter

Een Schotse professor heeft onderzoek gedaan naar het menselijk 'werkgeheugen'. Volgens haar zorgt bepaald multimediaal gedrag voor een vergroting van het menselijk RAM-geheugen, terwijl andere activiteiten juist zorgen dat het afneemt.Professor Alloway omschrijft dit werkgeheugen als het vermogen om informatie te herinneren én te gebruiken.
Het spelen van - met name strategische - videogames, sudoku's oplossen en het bijhouden van alles wat er op je Facebook-profiel gebeurt, zou dit werkgeheugen positief beïnvloeden. Dat komt omdat je bij deze bezigheden ook rekening houdt met, om het voorbeeld van de game maar eens aan te halen, acties die al gebeurd zijn én omdat je ook een stukje 'vooruit kijkt' naar wat nog komen gaat.

Minder te spreken is Alloway over sms-en, Twitteren en filmpjes kijken op YouTube. Dat zijn bezigheden die helemaal in het hier en nu gebeuren, moment-opnames als het ware. "Op Twitter krijg je wel een eindeloze stroom informatie," aldus Alloway, "maar die informatie is zó beknopt dat je hersenen het niet echt hoeven te verwerken."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord