abonneren

Slimme stekker laat energieverbruik weten

Het Nederlandse bedrijf Plugwise heeft een draadloos energiemanagementsysteem ontwikkeld waarmee u via het stopcontact nauwkeurig inzicht krijgt in het energieverbruik in huis of op het werk. Met Plugwise kan naar eigen zeggen tussen de 10 en 40% van de energierekening bespaard worden.Het energiemanagementsysteem bestaat uit een plug met sensor, switch en RF-technologie (radiofrequentiesignalen) die het stroomverbruik van apparatuur doorgeeft.
De slimme stekker wordt tussen het stopcontact en de stekker van een elektrisch apparaat geplaatst om het energieverbruik te kunnen meten van de aangesloten koelkast, wasmachine, printer, et cetera. Daarnaast krijgt de gebruiker inzicht in de CO2-uitstoot en de besparingsmogelijkheden.

Directeur Norbert Vroege: "In een kantoor kwamen we er dankzij Plugwise achter dat een laserprinter die uit leek te staan toch nog 300 watt verbruikte omdat de printer kapot bleek te zijn."

Het Home Start Pakket kost €124,95 en is te koop via de webshop van Plugwise.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord