abonneren

Slimme gadgets waar ons het nut van ontgaat: Deel 1

Leuk, al die slimme apparaten, maar in alle eerlijkheid slaan veel bedrijven de plank toch ook weleens behoorlijk mis. We hebben een aantal rare slimme apparaten voor je opgezocht, waarvoor je wat ons betreft beslist niet direct naar de winkel hoeft te rennen.

Quirky Egg Minder

We zijn groot fan van slimme apparaten in de keuken, maar sommige ervan zijn toch echt niet zo nuttig als ze doen voorkomen. De Egg Minder van Quirkly laat je namelijk via wifi weten hoeveel eieren er nog in het doosje zitten. We maken geen grapje, meer is het niet. De enige reden dat we deze Egg Minder ooit zouden aanschaffen, is het feit dat hij nog geen tien euro kost. En voor die prijs is een slim apparaat natuurlijk hilarisch om te showen, zelfs al is het zinloos.

Hidrate Spark

Een slimme waterfles, dat kan toch niet een fles zijn die … jawel: het enige dat deze slimme waterfles doet, is jou laten weten op welke momenten je water moet drinken. De fles toont een mooie gloed als reminder én synchroniseert met je smartphone, zodat je keurig bij kunt houden hoe goed je het hebt gedaan op het waterfront. Het is niet eens het prijskaartje van ca. 39 euro dat ons tegenstaat. Maar zeg eens eerlijk: als jij niet kunt onthouden dat je water moet drinken, hoe ga je dan onthouden dat je je fles moet opladen?

HAPIfork

Briljant natuurlijk deze naam … maar de enige functie die deze vork (zie afbeelding bovenaan dit artikel) heeft is bijhouden hoe snel je eet en je met behulp van vibraties corrigeren. Dit heeft als doel dat je het voedsel wat langzamer consumeert en dus beter kauwt. Op zich zien we daar heel erg het nut van in, te snel eten en slecht kauwen is een belangrijke oorzaak van overgewicht, en dat is natuurlijk wel een probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Echter, wij kennen een heel slim iets dat je deze gewoonten veel goedkoper bijbrengt: je moeder!

Brita Infinity

Vroeger was een waterkoker met alleen kokend water erin genoeg. Tegenwoordig moet het filter in zo’n waterkoker met regelmaat vervangen worden, omdat de schoorsteen van de fabrikant ook moet blijven roken. Nee, we kunnen er natuurlijk flauw en sarcastisch over doen, maar er is natuurlijk niet zoveel mis met water filteren (al blijven we ervan overtuigd dat de filters minder snel vervangen hoeven te worden dan de fabrikant aangeeft). In dat opzicht is de Brita Infinity wel interessant, omdat de slimme waterkoker zelf meet wanneer het filter z’n functionaliteit verliest en je daarvan op de hoogte stelt. Woon je in de Verenigde Staten, dan kun je de waterkoker zelfs koppelen aan Amazon.com, zodat de waterkoker z’n eigen navulling kan bestellen. En dat vinden wij dus een beetje eng.

Chip

De Chip Smart Cookie Oven kun je nog het beste omschrijven als de Senseo voor koekjes. Je koopt een set Cookie Pods (het koekjesequivalent van de koffiepad) en die plaats je in het apparaat. Tien minuten later zijn je koekjes klaar. Op zich een tof concept, ware het niet dat je maar vier koekjes tegelijk kunt bakken, koekjes maken helemaal niet ingewikkeld is, en ze in een gewone oven net zo snel klaar zijn. Daarbij kunnen we voor 215 euro een verdraaid goede normale oven kopen.

Onvi Prophix

In theorie begrijpen we heel erg goed waarom dit product is gemaakt. De Onvi Prophix is een tandenborstel met een ingebouwde camera, die je precies laat zien wat je doet tijdens het poetsen, zodat je geen excuus meer hebt om plekken over te slaan. Maar in alle eerlijkheid, 300 dollar voor een tandenborstel betalen omdat er een camera in zit, dat gaat heel ver. Er zitten weliswaar allerlei handige schrapertjes, masseertipjes en noem het maar op bij, maar die krijgen we van Oral B ook. Maar de voornaamste reden dat we deze gadget een beetje overdreven vinden is dat we ons niet kunnen voorstellen dat mensen die belabberd poetsen, wel hun hele mond gaan inspecteren met een camera.

Flosstime

Als we toch tanden aan het poetsen zijn, gaan we het meteen maar even hebben over flossen. Geen kwaad woord over flossen, dat is nuttig en belangrijk en het is niet verstandig om dat te vergeten. Maar om nu een elektrische floss-dispenser te kopen die een treurgezichtje laat zien in led-lampjes wanneer je vergeten bent te flossen, en met één druk op de knop de perfecte lengte flosdraad verstrekt … dat gaat ons toch echt zeventien stappen te ver. De prijs valt op zich nog mee, en het ding ziet er heel cool uit, maar kom nou toch, we zijn toch gewoon volwassen mensen? We kunnen toch echt wel onthouden dat we een draadje tussen onze tanden door moeten halen?

Tekst: Martin Gijzemijter

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Iot

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI