}
abonneren

Slechte verkoop Xbox 360 domper voor Microsoft

Microsoft heeft zijn cijfers bekendgemaakt van het derde fiscale kwartaal. De verkoop van de Xbox 360 bleef achter bij Microsofts verwachtingen, maar dankzij Vista en Office behaalde de softwaregigant toch een recordwinst.De verkoop van de Xbox 360 was in het derde fiscale kwartaal flink lager dan Microsoft had verwacht.
In de zomer van vorig jaar verkocht Microsoft nog 1,8 miljoen consoles, maar aan het einde van vorig jaar waren dat er nog maar 500.000. De omzet in de Entertainmentdivisie nam daardoor af met 21,5 procent tot $929 miljoen. Hierdoor maakte de divisie een verlies van $315 miljoen. Dit verlies is flink minder dan het verlies van $402 miljoen dat de divisie in hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor leed. Microsoft verwacht dat in het vierde fiscale kwartaal de omzet in de Entertainmentdivisie met 11 procent is gedaald.

Dankzij de gelijktijdige lancering van Windows Vista en Office 2007 wist Microsoft in het derde kwartaal toch nog zijn winst met 65 procent te verhogen. De softwaregigant behaalde daardoor een recordwinst van $4,93 miljard, of 50 dollarcent per aandeel. In dezelfde periode het jaar daarvoor was de winst ‘nog maar' $2,98 miljard, of 29 dollarcent per aandeel. De totale omzet steeg van $10,94 miljard naar $14,4 miljard. Dit was hoger dan analisten hadden verwacht. Analisten voorspelden een omzet van $13,89 miljard, of 46 dollarcent per aandeel.


Bron: MarketWatch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI