abonneren

Slechte tijden voor Nvidia

Het gaat niet goed met Nvidia. Door een groot aantal defecte producten loopt Nvidia $150 tot $200 miljoen mis. En concurrent ATI deelt de laatste tijd rake klappen uit.Aan aantal - nog onbekende - mobiele GPUs en MCP-producten heeft grote problemen waardoor Nvidia honderden miljoenen dollars misloopt. Erger nog is dat Nvidia niet weet of andere MCP en GPU-producten dezelfde problemen hebben. Gelet op de miljoenen dollars die het bedrijf misloopt, moet het wel om miljoenen GPUs gaan.
Zelfs in het geval van mobiele GPUs - die tussen de $80 en $130 kosten - gaat het nog steeds om meer dan een miljoen defecte producten.

Een ander groot probleem voor Nvidia is zijn concurrent en aartsvijand ATI. De recente producten van ATI doen het goed in de markt waardoor Nvidia zijn verwachte kwartaalomzet moet bijstellen van $1,1 miljard naar $950 miljoen. In deze afname van omzet is nog niet bovenstaande kosten voor de defecte producten meegerekend.

Het verlies aan omzet betekent automatisch verlies van marktaandeel. Nvidia speelt al geen rol meer in de notebookmarkt en ook in de high-end markt doet Nvidia het niet goed. Nvidia heeft weinig producten die kunnen concurreren met ATI, het bedrijf maakt meer kosten, partners lopen weg en Nvidia moet veel geld besteden aan partners die blijven. Nvidia gaat de komende maanden een spannende tijd tegemoet.


Meer informatie: Yahoo

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie