abonneren

Slechte regelgeving brengt patenten in gevaar

Door de inmenging van één professor lopen Amerikaanse patenten die toegewezen zijn door 46 patentrechters gevaar. De professor, werkzaam aan de George Washington University, liep tegen een constitutionele fout in het toewijzingsproces van de rechters aan.Voor de professor zijn bevindingen openbaar maakte, legde hij zijn bevindingen voor aan collega's. Niemand twijfelde aan de implicaties van zijn bevindingen: volgens de grondwet mogen patentrechters alleen toegewezen worden door de president of het afdelingshoofd van de Patent and Trademark Office.
Deze laatste benoemde tot 1999 inderdaad nieuwe patentrechters, maar vanaf 2000 werd de benoeming geregeld door het ministerie van handelszaken. Dit ministerie benoemde sindsdien 46 nieuwe patentrechters, maar heeft hier volgens de grondwet de bevoegdheden niet voor.

Sinds de bekendmaking van zijn bevindingen heeft de professor vooral dreigende taal over zich uitgestort gekregen. Zo zou zijn ontdekking een ramp betekenen voor alle verleende patenten: duizenden patentbeslissingen zouden mogelijk aangevochten kunnen worden. De economische gevolgen zouden niet te overzien zijn: in de patentindustrie gaat het niet zelden om miljoenen dollars.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord