abonneren

Slacker neemt het op tegen iTunes en Pandora

Uit het niets is er ineens een nieuwe muziekdienst: Slacker. Deze dienst wil het aanvankelijk opnemen tegen Pandora en Last.fm, maar heeft grootse plannen met de toekomst.
Zo wil het bedrijf Apple iTunes en de iPod van de troon stoten.

Een betadienst van Slacker is vanaf vandaag te gebruiken: na gratis registratie zijn er maar liefst 10.000 online muziekstations te beluisteren via de webbrowser. Naast de voorgeprogameerde radiostations is het ook mogelijk een eigen custom kanaal in te stellen naar eigen muziekvoorkeuren, net zoals bij Pandora of Last.fm. Wie $7.50 per maand betaalt krijgt geen advertenties meer te zien en krijgt de mogelijkheid om onbeperkt door niet-gewenste muzieknummers te skippen. Bij gratis accounts kan dit slechts met zes nummers per uur. Slacker heeft inmiddels deals met Sony BMG en Universal Music, twee van de vier grote muzieklabels. Daarnaast claimt Slacker deals te hebben met honderden onafhankelijke labels.

Naast de webinterface komt Slacker ook met een Jukebox-applicatie, die naast de streaming radiostations ook media van de harde schijf zal kunnen afspelen. De dienst zal in ieder geval overweg kunnen met beschermde WMA-bestanden. Slacker houdt het niet alleen bij de Jukebox-applicatie: het bedrijf wil ook een eigen muziekspeler uitbrengen. De speler heeft een 4-inch lcd-scherm en 2, 4 of 8 GB aan geheugen aan boord. De speler kan overweg met album art, playlists en heeft ingebouwde wifi zodat streaming muziek geluisterd kan worden. Het is ook niet ondenkbaar dat de speler videobestanden kan afspelen.

Naast de muziekspeler komt Slacker ook met een speciale carkit voor auto's. Met deze carkit kan de muziekspeler streaming muziek ontvangen via de satellietband. De carkit buffert muziek, zodat de weergave ervan niet stopt zodra de auto door een tunnel rijdt.

Veel specifieke details over de Jukebox-applicatie, de muziekspeler of de carkit zijn nog niet bekend. De muziekspeler zou halverwege dit jaar moeten verschijnen en de prijs zou tussen de $150 en $300 moeten liggen. Slacker zou voor de muziekspeler losse tracks gaan verkopen voor $1 per stuk, maar lijkt er meer op gebrand om een abonnementsvorm aan te bieden waarbij voor een vast bedrag per maand onbeperkt muziek gestreamed kan worden.

Digital Trends

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: