abonneren

SkyView - Explore the Universe (1.1)

SkyView is een applicatie om sterren te kijken en te ontdekken, met behulp van augmented reality. Zo leer je snel welke sterrenbeelden er aan de hemel staan en waar de zon en maan zich op een bepaald moment van de dag bevinden. Woon je in de stad, dan laat SkyView je zien wat je mist…

SkyView plaatst lagen met augmented reality over het livebeeld van de camera in je iPhone. Zo krijg je een 3D interactieve gids voor de hemel. Je kunt de AR-laag calibreren als deze niet overeenkomt met de hemel en helemaal naar wens instellen. Zo kun je de zichtbaarheid van de zon, maan, planeten, dwergplaneten, satellieten, sterren en sterrenbeelden in- en uitschakelen. De grootte van de planeten en satellieten kan gewijzigd worden, net als de datum en tijd van de sterrenhemel. Zo kun je zien hoe de sterrenhemel er volgende week uit zal zien. Ook kun je een andere locatie dan je huidige invoeren. Een goed overzicht van alle functionaliteit is te vinden in de uitgebreide handleiding.

Bij het afspeuren van de sterrenhemel kun je op alle elementen in het scherm tikken. Aan de onderzijde van het scherm komt dan de naam van het element te staan, met extra informatie. Meestal gaat het om behoorlijk uitgebreide informatie, die je door kunt spitten met de pijltjesknoppen. SkyView laat niet alleen informatie zien, maar als je de zon, maan of een planeet selecteert zie je ook een ‘Sky Path’. Dit is het pad dat het object de komende 24 uur zal volgen in de hemel. Je kunt zelfs voor objecten zoeken, waarna een pijltje op het scherm aanwijst waar het zich bevindt.

SkyView bevat ook informatie over en tracking van de laatste NASA-missies en kan naar wens een kompas en horizon weergeven. Het spreekt voor zich dat de applicatie zwaar leunt op de gyroscoop in de iPhone 4 en iPod touch 4G. De interface is goed doordacht. Vreemd genoeg vragen de ontwikkelaars slechts € 0,79 voor deze applicatie en als je zelfs dat teveel vindt, dan kun je eerst de gratis versie uitproberen.

iPhone: € 0,79

Meer apps voor Apple producten vind je op: iPhone&More.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie