abonneren

Skype wordt in een nieuw jasje gestoken

Skype is inmiddels aan zijn vierde versie toe. Het programma heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen in de hoop weer wat aan populariteit te winnen. eBay, de huidige eigenaar van Skype, is tot nu toe teleurgesteld over het succes van de online telefoniedienst.Skype werd in 2005 opgekocht door eBay, voor het bedrag van 2.6 miljard dollar. Dat is een behoorlijk bedrag voor een dienst die nauwelijks inkomsten had. Inmiddels maakt Skype wel degelijk winst, maar niet voldoende om het aanschafbedrag te rechtvaardigen.
De dienst kent veel gebruikers (ongeveer 309 miljoen) maar volgens eBay kan het allemaal nog veel beter. Daarom heeft Skype 4.0 een flinke make-over gekregen; een eerste betaversie is sinds dinsdag al te downloaden.

Versie 4.0 kent een compleet nieuwe gebruikersinterface die alle functies van Skype (audiogesprekken, videogesprekken, bestandsuitwisseling, textchat) zoveel mogelijk integreert in één interface en dit op een overzichtelijke manier aanbiedt. Vooral videobellen is een stuk makkelijker geworden, omdat deze functie voorheen redelijk verstopt zat. Skypen tussen twee computers blijft gewoon gratis, maar eBay hoopt dat steeds meer mensen Skype gaan gebruiken voor telefoongesprekken naar vaste nummers zodat de inkomsten zullen stijgen.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie