abonneren

Skype leest BIOS moederbord

Oplettende gebruikers rapporteren dat de software van VoIP-leverancier Skype de BIOS en het serienummer van een moederbord afleest en deze informatie naar Skype stuurt.
Het is niet bekend waarom Skype dit doet of wat het bedrijf aan deze informatie heeft.

Een gebruiker die de 64-bit versie van Windows draait, zag een vreemde dialoogvenster verschijnen met de tekst "the program or feature "\??\C:\Documents and Settings\Myria\Local Settings\Temp\12\1.com" cannot start or run due to incompatibility with 64-bit versions of Windows." Met andere woorden; een Skype-telefoon probeert een .com-bestand op te starten. Dit lukt niet in Win64 omdat deze versie van Windows geen NTVDM heeft.

De gebruiker vond het vreemd dat een applicatie een onleesbare executable afkomstig van Skype probeerde te starten en daarom opende hij het bestand om te zien wat er in stond. Het bestandje was 64 bytes groot en had de volgende code:

int main(void)
{ fwrite((const void far*) 0xF0000000, 1, 0xFFFF, stdout);
fwrite((const void far*) 0xF000FFFF, 1, 1, stdout);
return 0;
}

Voor het geval u geen ervaren programmeur bent; dit is code om de BIOS - vaak inclusief serienummer - van het moederbord in een computer af te lezen en deze informatie door te sturen naar Skype.


Meer informatie:
www.pagetable.com/
http://www.planetamd64.com/
forum.skype.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord