abonneren

Skype focust zich op videochatting

Skype is begonnen met het testen van een nieuwe versie van zijn VoIP-software. Skype verwacht dat meer mensen in de toekomst met elkaar willen videochatten.Skype, een dochterbedrijf van eBay, heeft een publieke testversie uitgebracht van versie 4.0 van zijn VoIP-software. In de nieuwe versie neemt videochatten een belangrijke plaats in. Met versie 4.0 kunnen gebruikers grotere foto's van zichzelf tonen. Volgens Skype willen mensen zien en gezien worden, ook wanneer ze digitaal met elkaar telefoneren.

De nieuwe versie is gebruiksvriendelijker voor computerleken. Skype 4.0 detecteert de computerinstellingen, de beschikbare bandbreedte en welke audio- en videoapparaten zijn aangesloten. Hierdoor kunnen gebruikers sneller starten met de VoIP-dienst.

Skype had in 2007 een omzet van $382 miljoen. Analisten verwachten dat het bedrijf dit jaar een omzet haalt van $500 miljoen. De vijf jaar oude VoIP-dienst heeft 309 miljoen gebruikers. Op de drukste momenten van de dag maken 12 miljoen gebruikers tegelijkertijd gebruik van de VoIP-dienst.

Gebruikers kunnen met versie 4.0 videochatten in een volledig beeldscherm. Vaak zijn de videobeelden van digitale communicatiediensten maar zo groot als een postzegel, maar de videokwaliteit van Skype 4.0 is hoog genoeg dat de beelden er goed uitzien in een volledig beeldscherm.

Skype biedt al sinds 2005 gebruikers de mogelijkheid om met elkaar te videochatten. Maar door de onbekendheid en het gebruik aan goede webcams maken nog maar weinig bellers er gebruik van. Door de komst van videodiensten als YouTube is het gebruik van webcams sterk toegenomen, vooral onder jonge internetgebruikers. Steeds meer gebruikers videochatten via Skype. Bij ongeveer 28 procent van alle Skype-gesprekken wordt de webcam gebruikt.


Download: www.skype.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie