abonneren

Skype en eBay winnen patentzaak

Goed nieuws voor Skype en moederbedrijf eBay: de rechter heeft besloten dat deze bedrijven geen inbreuk hebben gemaakt op de peer-to-peer-patenten van Peer Communication, onderdeel van Acacia Technologies. Dit bedrijf had beide partijen voor de rechtbank gesleept.Peer Communications klaagde eBay en Skype in augustus 2006 aan. Destijds oordeelde de rechter al in het voordeel van eBay en Skype, maar Peer Communications ging daarop in hoger beroep. Ook hier heeft Peer Communications nu een nederlaag geleden.
De rechtszaak gaat om twee patenten die te maken hebben met "a uniform user interface for network access that can enable a network agent to access multiple discrete network services," aldus de aanklacht.

Een belangrijkere rechtszaak voor Skype moet nog voorkomen. Hierbij gaat het om de twee voormalig oprichters, Janus Friis en Niklas Zennstrom, die beweren dat Skype geen recht heeft gebruik te maken van de peer-to-peer netwerktechnologie van Joltid. Dit is het bedrijf van Friis en Zennstrom. Wanneer deze rechtszaak voorkomt is nog niet duidelijk.

MacWorld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord