abonneren

Skype brengt rechtenvrije SILK-audiocodec uit

Skype gaat zijn SILK wideband audiocodec gratis aanbieden aan externe ontwikkelaars. Door de audiocodec rechtenvrij aan te bieden vergroot Skype zijn positie in de VoIP-race. Skype hoopt dat door het vrijgeven van de codec de vraag van consumenten naar widebandkwaliteit VoIP-diensten zal toenemen. De SILK-audiocodec debuteerde in versie 4.0 van Skype die vorige maand uitkwam. SILK is de standaard audiocodec voor Skype-naar-Skype gesprekken. De audiocodec kan in real-time een bandbreedte aan van tussen de 6 Kpbs en 40 Kbps. In "superwideband" sampelt het in 24 KHz.
De bitrate ligt tussen 6-40 Kbps afhankelijk van de internetverbinding.

Een vergelijkende test tussen SILK en de concurrerende audiocodecs Speex en AMR Wideband kan als PDF worden gedownload. Uit de test blijkt dat SILK zelfs met een dataverlies van 10 procent nog steeds een uitstekende geluidskwaliteit biedt.

De SILK-codec werkt alleen onder Windows. Een versie voor de Mac komt rond april uit. Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen op Skype's SILK-webpagina meer informatie krijgen over de codec en de SDK inzien.


Download: developer.skype.com
Website: developer.skype.com/silk

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie