abonneren

Sites mogen niet informeren naar seksuele voorkeur

Een rechter in de VS heeft besloten dat websites niet meer mogen informeren naar de seksuele voorkeur van gebruikers. De site Roommates.com vroeg naar de seksuele voorkeur van zijn gebruikers om deze beter te kunnen matchen.Het is in de VS verboden voor bedrijven om te informeren naar de seksuele voorkeur van mensen. Volgens de rechter geldt dit ook voor online informatievergaring. Indien de vraag naar de seksuele voorkeur van een gebruiker optioneel is en niet verplicht dan mag het wel.

De advocaat van Roommates.com vindt het raar dat de Amerikaanse regering zich bemoeit met hoe mensen kamergenoten zoeken. Gebruikers kunnen op Roommates.com extra informatie over zichzelf opgeven in een tekstveld. Daar mogen ze van de rechter wel aangeven dat ze hetero, homo of bi zijn.

Opmerkelijk is dat het geen probleem is wanneer websites zoals Google of Yahoo toestaan dat gebruikers een selectie maken op basis van ras, geslacht of seksuele voorkeur. Een gebruiker kan op Google zoeken naar een "arische kamergenoot" en niet in de problemen komen met de Amerikaanse wetgeving.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: