abonneren

Sims 3 al gelekt op internet?

Nadat al eerder Spore daags voor de release op internet te downloaden was, lijkt het er sterk op dat het nieuwe paradepaardje van Electronic Arts, The Sims 3, ook al online circuleert - en dat terwijl de officiƫle release pas over twee weken is.Volgens de gezaghebbende site Ars Technica zijn torrentfiles van de game inmiddels op verschillende sites opgedoken en melden downloaders dat het spel uitstekend draait.

Slecht nieuws dus voor EA, met name omdat The Sims 3 niet voorzien is van DRM-beveiliging - een beslissing die EA nam na het Spore-debacle. Bij Spore moesten spelers zich verplicht online registreren, konden ze de game maar een beperkt aantal keer herinstalleren en werd bij installatie SecuROM op de pc gezet, een omstreden methode waarbij malware-achtige functies worden ingezet om het kopiëren van cd- en dvd-schijfjes te voorkomen. Deze maatregelen leverden zo veel boze gamers op, dat Electronic Arts dus besloot dat bij The Sims 3 online verifiëring niet meer nodig zou zijn. In plaats daarvan wordt er gewoon weer gewerkt met het oude, vertrouwde serienummer.

Grappig detail is overigens wel dat op de torrentsites veel mensen aangeven de game niet voor henzelf te downloaden, maar voor hun vriendinnen en zusters.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: