abonneren

Simlock nieuwe iPhones nu ook gekraakt

Goed nieuws voor wie een iPhone in het buitenland heeft gekocht: hacker GeoHot heeft de meest recente baseband (modemfirmware) van de iPhone 3G en iPhone 3GS weten te kraken. Dankzij zijn blacksn0w-hack is het mogelijk sim-kaarten van alle providers te gebruiken.Wie een iPhone heeft, kan deze jailbreaken. Dat betekent dat het bestandssysteem open komt te liggen en dat er third-party applicaties op geïnstalleerd kunnen worden die niet door Apple goedgekeurd zijn. Jailbreaken is al langere tijd mogelijk met alle huidige iPhone-modellen.
Een andere gewilde hack is de unlock, waarbij de baseband vrijgeschakeld wordt voor alle sim-kaarten, niet alleen die van de originele provider. Zo is het mogelijk een iPhone uit Amerika, die aan AT&T gekoppeld is, met een Nederlandse sim-kaart te gebruiken.

Apple heeft met de introductie van iPhone OS 3.1 een nieuwe baseband (05.11.07) uitgebracht. Wie zijn iPhone (per ongeluk) geüpgradet heeft naar deze firmwareversie of een nieuwe iPhone in de winkel kocht, had geen mogelijkheid deze baseband te unlocken en zat dus aan een simlock vast. Inmiddels is het GeoHot gelukt om deze baseband te kraken. Hiervoor gebruikt hij een tool genaamd blacksn0w, te vinden in de alternatieve applicatiewinkel Cydia voor wie zijn iPhone al gejailbreakt heeft. Mensen die hun iPhone sowieso nog niet gekraakt hebben kunnen gebruik maken van blacksn0w, een tool die de jailbreak én unlock kan uitvoeren.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord