abonneren

Siemens bouwt aan kwantumcryptografische chip

Siemens heeft het eerste prototype ontwikkeld van een chip die gegevens verstuurd via kwantumcryptografie over een glasvezelkabel. De technologie is extreem veilig.Kwantumcryptografie heeft als voordeel dat de gebruikte sleutels extreem willekeurig zijn. De lichtdeeltjes, die via een glasvezelkabel worden verstuurd kunnen op afstand met elkaar communiceren en detecteren wanneer een collega-lichtdeeltje wordt uitgelezen. Ongemerkt aftappen van informatie is daardoor niet moglijk.
Siemens ontwikkelt de kwantumcryptografische chip in samenwerking met de universiteit van Graz en een Oostenrijks onderzoeksinstituut. Het duurt nog zeker twee jaar voordat de chip in productie gaat.

Voor het coderen en decoderen van informatie wordt meestal het BB84-protocol gebruikt, ontwikkeld door Gilles Brassard en Charles Bennett in 1984. Kwantumcryptografie beveiligt alleen de verbinding tussen twee computers; als de computers zelf slecht zijn beveiligd kunnen vertrouwelijke gegevens alsnog in verkeerde handen vallen.

Via: Computable

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie