abonneren

SIDN waarschuwt voor nep webtoeslag

Een bedrijf dat zich Coweto.nl noemt misleidt eigenaren van een nl.domein. Dat zegt de SIDN, de .nl registry na een reeks van klachten hierover.Op de website van Coweto (Centraal Orgaan Webtoeslagen)wordt houders van een .nl-domeinnaam gevraagd een 'webtoeslag' te betalen. SIDN waarschuwt alle .nl-domeinnaamhouders hier niet op in te gaan. Ook het Steunpunt Acquisitiefraude heeft een waarschuwing uitgegeven, ook al zijn er nog geen facturern verstuurd.

Het Coweto uit Rotterdam is volgens de website een orgaan dat zich inzet voor websitebezitters van NL-extensies die aanspraak willen maken op juridische hulp, advies en klachtenbehandeling.

Het SIDN stelt: "Wij hebben navraag gedaan bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst en zij hebben nadrukkelijk laten weten niet bij Coweto.nl betrokken zijn, ondanks het feit dat dit op de website wel wordt gesuggereerd. De Kamer van Koophandel zal coweto.nl dan ook sommeren het KvK-logo van de website te verwijderen." Overigens is dat laatste gisteren al gebeurd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie