abonneren

SideShow moet e-book nieuwe kans geven

Het Taiwanese bedrijf Winbond heeft een nieuwe toepassing voor SideShow bedacht: het lezen van e-books.Onderweg een krantje of spannend boek lezen, zonder de laptop open te klappen - dat is het idee van Winbond, dat ze op de Microsoft-ontwikkelaarsconferentie WinHEC presenteerden. Winbond wil een monochroom SideShow-schermpje voor laptops ontwikkelen waarop je teksten kunt lezen.
Een speciale SideShow-applicatie zorgt dat het scherm via usb met leesvoer wordt gevuld. U kunt het ook als invoerapparaat gebruiken: met een speciale stylus kunt erop schrijven en notities invoeren, voorlopig nog zonder handschriftherkenning.

Het scherm ziet er op het eerste gezicht uit als echt papier. Het ziet er zo levensecht uit, dat iemand op de conferentie op het idee kwam om "die sticker" wel eens even van de laptop te peuteren, om te laten zien dat het allemaal nep was. Helaas, de Home Reader for Windows Vista bestaat echt en wordt gemaakt voor Ricavision. Nog dit jaar zullen er productie-exemplaren beschikbaar zijn.

Mogelijk zullen er losse e-book readers worden gemaakt, maar de kans is groter dat het paneel gewoon in de deksel van een normale notebook wordt ingebouwd. Zo'n Sideshow-venster wordt dan wel iets groter dan het formaat dat we tot nu toe gewend zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: