abonneren

Shuttle introduceert mini-mediacenter

Shuttle brengt de XPC Barebone SG33G5M op de markt: een nieuwe small form factor pc die geschikt is voor mediacenter-toepassingen.De Shuttle SG33G5M heeft Intels G33 Express chipset aan boord en hij ondersteunt processoren uit Intels Core 2 Quad- Core 2 Duo E6000/E4000- Pentium Dual-Core E2000- en Celeron 400-serie. Verder kan hij onderdak bieden aan maximaal 4 GB ddr2-800 geheugen in dualchannel-modus. Ook interessant zijn de hdmi-output en hdcp-ondersteuning. Geen dradenboel, want beeld en geluid worden over één enkele kabel gestuurd.

De Intel GMA 3100 onboard graphics engine ondersteunt hd-resoluties en hij is DirectX 9-compatibel. De Shuttle is compleet dankzij een hdmi-connector en de meegeleverde afstandsbediening voor Vista Home Premium/Ultimate. Het schermpje voorop de kast toont informatie over het muzieknummer dat je afspeelt, het tv-programma of de dvd.

Ook voor films en 3D-games is de Shuttle geschikt dankzij de ingebouwde 7.1 hd audiochip met Dolby Digital Live and DTS Connect. De geïntegreerde Gigabit-LAN-connector is geschikt voor het streamen van data in het netwerk of om snel te downloaden van internet.

Hij komt binnenkort op de markt en zal zo’n € 390 gaan kosten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie